Dig og dit voksne barn

Savner du kontakt til dit voksne barn?

Ses I for lidt, for overfladisk, eller slet ikke?

Så er du ikke alene, selvom det måske kan føles sådan.

Hver 4. dansker har ikke kontakt til sin mor, far, søn eller datter, og rigtig mange flere har ikke det forhold, de ønsker.

Smerten, skylden og skammen over ikke at lykkes kan fylde meget, og man kan nemt føle sig forkert, ikke elsket, frustreret, rådvild, opgivende eller mislykket som forælder.

At det samtidig er et stort tabu i vores samfund, når relationen mellem voksne børn og forældre er udfordret, eller ikke eksisterende, gør det ikke nemmere at rumme og orientere sig i følelserne og situationen.

Det er helt almindeligt, at der i nære familierelationer, hvor der er meget på spil, og relationen strækker sig over mange år og mange begivenheder, kan opstå frustrationer, splid og brud.

Det er vigtigt, at vi ikke gør det forkert, men derimod forholder os nysgerrigt og åbent til udfordringerne, så vi kan finde veje til at lykkes med vores vigtigste relationer i livet.

De 8 bud for forældre til voksne børn, uanset alder

Det eneste, der betyder noget i livet er, hvordan vi behandler os selv og hinanden.

Lad os bryde det uhensigtsmæssige tabu

… og sammen, uden skam og forkerthed, forholde os til følelser og årsager til knas i relationerne.

Næsten hver 4. dansker har brudt med et nært familiemedlem, og stort set alle har fra tid til anden et anspændt eller ikke optimalt forhold til deres nærmeste.

Tallet overrasker de fleste, for det er omgivet af skyld og skam, så selvom bruddene fylder rigtig meget i hyppighed og følelser, er der ikke mange, der taler om dem. Det gør vi!

Årsagerne til brud og frustrationer kan være mange, men typisk er det manglende anerkendelse, manglende kærlighed, misbrug eller kritik, der starter balladen.

Typiske triggere til brud er dødsfald, arv og bedsteforældre (Pasnings diskussioner) men det er også ofte en akkumulering af hændelser, historier, manglende respekt mm, der gør, at bægeret flyder over, og vi mister kontakten.

Der er prestige, glæde og trivsel i at have et godt forhold til sine nærmeste, især til sine voksne børn. Skammen og fortvivlelsen er derfor så meget desto større, når det ikke lykkes.

Der er masser af muligheder for at gøre noget ved situationen, og der er masser af muligheder for at få det bedre, både hver for sig og sammen.

Det vil jeg gerne hjælpe jer med.

Kom til gratis informations og netværksaften

Bliv ringet op

Lad os tale sammen

Du er her sikkert af én eller flere gode grunde, og ved at være her, er du allerede godt på vej.

For at det ikke blot skal blive ved et besøg og lidt læsning, tilbyder jeg dig en gratis samtale, hvor vi kan vende netop dine ønsker og behov, og hvor du kan få klarhed over, om, og i givet fald hvordan, jeg kan hjælpe dig.

Tal med mig – uden handling ingen forvandling.

Bliv ringet op